Alaposan megdolgoztunk a pontokért

0
815
Fotó: Barabás Ákos.

Nagyon szívós ellenlábassal volt dolgunk, a bajnokság újonca három ízben is egyenlített. Minden jó, ha jó a vége, a három pontot itthon tartottuk.

Több mint másfél hónap után tértünk haza, az FK Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 16.a fordulójában hétfőn délután a városi sportcsarnokban a bajnokság újoncát, a Gloria Buzău együttesét látta vendégül.

Új, sárga-világoskék felszerelésben lépetek pályára a fiúk. A Grigoraș – Hadnagy, Szécsi, Mánya, Csoma kezdősorral, valamint egy szerencsés találattal indítottuk a meccset, a 2. percben Csoma tízről vette be a kaput. A mérkőzésen pályára lépet még: Kedei, Szőcs, Bálint Gálfi, Tifán és Kerestély.

A vendégek válaszoltak. Az FK irányította a játékot, dolgozta ki a helyzeteket. Szécsi kapufája, Gálfi közeli próbálkozását követően a 12. percben kerültünk előnybe, újból Csoma volt eredményes (2–1).

Hiába a több FK-lehetőség – Mánya lövése a kapufáról hagyta el a játékteret – a semmiből egyenlített a Gloria. Döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elején a védekezésre kellett összpontosítanunk, a vendégek fennebb tolták a támadásaikat. Grigorașnak két bravúrt is be kellett mutatnia, a 25. percben ő is tehetetlen volt.

Mánya löketével hamar jött az egyenlítés, majd újból megszereztük a vezetést, kipasszoltuk a védelmet, Szécsi volt a befejező (4–3).

A Gloria próbálkozott a pontszerzéssel, jól zártuk a területet, a legvégén pedig Hadnagy egész pályás gólja döntött. 5–3-ra nyert az FK Székelyudvarhely, ezzel pedig megtartotta esélyét, hogy a hátralévő két fordulóban javítson a jelenlegi hatodik helyén.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 16. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Gloria Buzău 5–3 (2–2)
Gólszerzők: Csoma Alpár (2., 12.), Mánya Szabolcs (27.),Szécsi Barna (30.), Hadnagy István (38.), illetve Dumitru Ion (7.), Andrei Cârstea (17.), Szőcs Lóránt (25, öngól).

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..