Az aranyért mennek az ifik

0
1667
A csoportkört az élen végezte a csapat.

A szervezést nem kaptuk meg, így utaznia kell az ifi csapatunknak az országos bajnokság döntő tornájára. Vasárnap rajtol a finálé.

Az FK Székelyudvarhely pályázott az U19-es döntő torna megszervezési jogáért, a szakszövetség a Vaslui ajánlatát jobban ítélte, így ott lesz a finálé. A nyolcas torna kieséses rendszerű, tehát három nap alatt eldől, ki lesz az aranyérmes.

Az FK jól szerepelt az elmúlt idényekben, két évvel ezelőtt bajnok lett, tavaly pedig az ezüstérmet szerezte meg. Az edző, Szőcs Lóránd bizakodó: „Az ellenfelektől nem, inkább az én csapatomtól tartok. Ebben az idényben két arcunkat mutattuk: vagy nagyon jól, vagy nagyon gyengén játszottunk. Előbbi esetében bárkit megverhetünk, utóbbinál pedig akárkitől kikaphatunk. Remélem, hogy erre a tornára a jobbikat vesszük elé. Ami a keretet illeti, kapusgondokkal küszködünk, meglehet, hogy az egyik mezőnyjátékosnak kell kapuba állnia”.

A negyeddöntőben az FK a Viitorul Buzăuval kezd, a mérkőzést május 28-án, vasárnap 16 óra 45 perctől rendezik. Továbbjutás esetén a kupagyőztes, a Temesvári Informatica lehet az ellenlábas az elődöntőben.

„Nem teljesen ismeretlen a mezőny, a kupaküzdelmekkor láttuk, hogy milyen szinten vannak az ellenfelek. A Viitorul Buzauval kezdünk, csak a győzelem elfogadható velük szemben, ezzel pedig elérnénk, hogy érmekért játsszunk a folytatásban. Az eddigi elért eredmények köteleznek bennünket, még akkor is, ha nem itthon lépünk pályára, a bajnoki cím nem lehetetlen feladat” – összegzett a tréner.

Az FK Székelyudvarhely U19-es kerete az országos döntőre: Gálfi Barna. Tifán Tamás, Hadnagy István, Gálfi Artúr, Somodi Tamás, Sebők Csongor, Márton Attila, Péter Dávid, Bálint Andor, Józsa Rajmond, Pál Sándor, Sánduly Levente, Schram Péter.

U19-es országos bajnoki döntő torna

negyeddöntők, május 28-án, vasárnap:

Temesvári Informatica–Dunarea Calarasi (15.00) – 1
FK Székelyudvarhely–Viitorul Buzau (16.45) – 2
Inter Vaslui–Kolozsvári Clujana (18.30) – 3
Sanatatea Darabani–Kézdivásárhelyi KSE (20.15) – 4

elődöntők, május 29-én, hétfőn:

az 1-es és a 2-es negyeddöntő győztese
a 3-as és a 4-es negyeddöntő győztese

május 30-án, kedden:

kisdöntő
döntő

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..