Bravúros döntetlen

0
1941
Fotó: Sinka-Király Levente.

Két ízben is előnyben volt a címvédő otthonában együttesünk, a végén mégis nekünk kellett szaladnunk a pontért. Fordulatos meccsen meglett a jutalom.

Nem csak a neve volt rangadó a Dévai Autobergamo és a Futsal Klub Székelyudvarhely párharcának a teremlabdarúgó 1. Liga 6. fordulójában. A két fél csütörtök délután igazi futsalcsemegét ajánlott.

A kezdeményezést a hazaiak ragadták meg már az első pillanattól, mégis gólt az FK-nak sikerült elérnie, Biró Attila tuszkolt be egy kipattanót. A 11. percben egyenlített ki az ellenlábas, de sokáig nem örülhettek a vezetésnek, rögtön a középkezdés után Szőcs szerezte meg újból a vezető gólt az udvarhelyi csapatnak (1–2).

A védekezésre fektetett nagy hangsúlyt a gárdánk, kellettek Grigoraș nagyszerű védései. Már úgy festett, hogy egygólos udvarhelyi előnnyel mennek pihenni a felek, amikor néhány másodperccel a szünet előtt egy szép összjátékot követően Csoma ismét egyenlített (2–2).

A második játékrészben is veszélyesebb volt a Déva, a 32. percig álltuk a sarat, ekkor vette a vezetést az aranyérmes. Ezután már bátrabban játszott az FK, de nem értek góllá a lehetőségei. Az ellenfél viszont újból büntetett, ismét egy ellentámadásból talált be Ignat a 37. percben.

A hátramaradt időre mezőnyjátékosra cserélte kapusát Jakab Zoltán. Bejött a húzás, Miklós Tamás kiváló passzát Mánya Szabolcs értékesítette a 38. percben.

Azt a legvégén, amikor még négy másodperc volt hátra Mánya tálalt Miklós elé, aki közelről nem hibázott. 4–4-el utazhattunk haza, ami remek eredménynek számít a címvédővel szemben.

Az FK legközelebb október 23-án, hétfőn hazai pályán játszik, 19 órától a Csíkszeredai Imperial Wet csapatát fogadja.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 6. forduló:

Dévai Autobergamo–FK Székelyudvarhely 4–4 (2–2)
Gól: Csoma (11., 20.), Igant (32., 37.), illetve Biró Attila (2.), Szőcs László (11.), Mánya Szabolcs (38.), Miklós Tamás (40.).

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..