Csúszik a kezdés, marad a kiírás

0
1931
Fotó: Sinka-Király Levente.

Egy héttel eltolták a bajnokság rajtját. Nyolc, kilenc, vagy tíz együttes alkotja az élvonalat. A sorsolást is ennek alapján készítették el, az biztos, hogy hazai környezetben kezdünk.

Csütörtökön és pénteken a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székhelyén gyűltek össze a teremlabdarúgó-bajnokságokban szereplő gárdák képviselői. A fő napirendi pont a soron következő, 2018/19-es pontvadászat kialakítása volt.

Ami az 1. Ligát illeti, az biztos, hogy nyolc klub ott lesz a rajtnál, két alakulat indulása kérdéses – a szükséges dokumentáció hiányos, a soron következő héten tudják ezt pótolni. A Temesvári Informatica, a Galaci United, a Dévai Autobergamo, az FK Székelyudvarhely, a Csíkszeredai Imperial Wet, a CSM Iași, a Kolozsvári Clujana és a Bukovina Vicov gárdáinak indulását elfogadta a testület. Kérdéses a Luceafărul Buzău és a Dunărea Călărași indulása az élvonalban.

A testület úgy határozott, egy héttel kitolják a bajnoki rajtot, amely így szeptember 8-án kezdődik. Egy hét áll a két csapat rendelkezésére, hogy pótolja a szükséges iratokat. A lebonyolítás menete nem változott, vagyis lesz alapszakasz és rájátszás.

Az alapszakasz az oda-visszavágó, ez alapján az első hat helyen lévő együttes jut be a rájátszásba. Itt két csoportra oszlik a mezőny: az A csoportot az 1., a 4. és az 5., a B-t a 2., a 3. és a 6. pozícióban végzettek alkotják, három, egy, nulla ponttal kezdik a play-offot. Az oda-visszavágók után az első helyen állók a döntőt, a másodikok a kisdöntőt játsszák.

Kisorsolták a menetrendet, ez alapján az FK Székelyudvarhely hazai környezetben kezd, az ellenlábas a CSM Iași lesz a városi sportcsarnokban. A további menetrendet azt követően közöljük, miután eldől, hány csapat lesz az 1. Ligában

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..