Elkezdte a felkészülést a futsalcsapat

0
697
Elkezdte a felkészülést a futsalcsapat

Tizenhárom játékos tréningezett, Szabó Zsolttal nem tudott megállapodni a klub.

A Rákóczi Sportcenterben kedden megtartotta az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgó csapatának első edzését Jakab Zoltán, a tréningen összesen tizenhárom játékos vett részt, itt volt már az új kapus, Andrei Grigoraș is.

Az edzés után több sportolóval is tárgyalóasztalhoz ültek, Godra Zsoltklubelnöktől megtudtuk, hogy a tavasszal a Csíkszeredai Imperial Wetnél kölcsönben szerepelt Szabó Zsolttal nem sikerült megállapodni, a sportoló nem fogadta el a neki kínált feltételeket, így nem lesz az FK játékosa. A tegnapi edzésen nem volt még jelen Mánya Szabolcs, aki két éves szerződést kötött a klubbal, illetve Szécsi Barna és Szőcs Lóránt sem, ám nekik még él a szerződésük.

Elkezdte a felkészülést a futsalcsapat

Velük is el fog beszélgetni a klub vezetősége, illetve más, nem székelyudvarhelyi játékosokkal is tárgyalni fog még, neveket azonban nem árult el. Godra szerint az sem elképzelhetetlen, hogy keretszűkítés is lesz, mert most bőnek számít a csapat kerete.

Tárgyalnak még a tavalyi szezonban végig itt játszott Silion Petruval is, hiszen a játékos Nyárádszeredában is futballozott, s a vezetőség úgy döntött, hogy azok a játékosok, akiket szerződés köt az FK-hoz, idén nem játszhatnak más, nagypályás csapatokban. Az elmúlt idényben Szőcs László és Szécsi Barna az FC Székelyudvarhelyben, Szőcs Loránd és Biró Attila a Székelykeresztúri Egyesülésben, illetve többen (pl. Kedei Barna, Boda Krisztián és mások) a körzeti bajnokságban szerepeltek.

Az igazi felkészülés az erőnléti és a labdás edzésekkel július 18-án kezdődik, a szeptember 4-én rajtoló bajnokságig még magyarországi edzőtáborba is megy az együttes, ahol elsőosztályú magyar futsalcsapatokkal is játszik felkészülési meccseket.

Ami az erőviszonyokat és az ellenfeleket illeti, a bajnok Marosvásárhelyi City’us csapata a jelenlegi állás szerint nem lesz komoly ellenfél, hiszen az együttes anyagi gondjai miatt az összes idegenlégiósa távozott. A bajnokságot nyert együttesnél a következő szezonban csak a klub fiataljai maradnak, illetve a helyi játékosok, Bogdan Covaci, Vlad Țipău, Vasile Moldovan, Răzvan Cătinean, illetve a sérüléséből lábadozó Csoma Alpár.

Godra információi szerint Sepsiszentgyörgyön sem lesznek idegenlégiósok, a vásárhelyi együttes jobb játékosai a két állva maradt klubot, a Temesvári Informaticát, illetve a Dévai Autobergamót fogják erősíteni. A klubelnök azt is elmondta, hogy ezentúl az a csapat, aki a futsal 1. Ligában szeretne részt venni, egyszer meg kell nyerje a másodosztályt, csak utána nevezhet be a legfelsőbb osztályba.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..