Három dolog, ami visszacsábította

0
397
Fotó: Barabás Ákos.

Aranyat nyert a Székelyudvarhellyel, aztán hosszú utat járt be. Bajnoki címekkel, kontinenstornán való szereplésekkel a tarsolyában visszatért. Csoma Alpár, az FK Székelyudvarhely régi-új játékosa válaszolt a kérdésekre.

Több mint egy évtizede, hogy távoztál Székelyudvarhelyről. Jó párszor voltál itt ellenfélként, nem annyira ismeretlen az itteni helyzet. Milyen volt akkor, most pedig mit találtál az FK-nál?

Elsősorban, visszatértem ahhoz a klubhoz, amelyik megszerettette velem ezt a sportágat. Másodszor, újból az az edzőm, akivel az első lépéseket tettem meg a teremfociban, megtanította nekem a futsalt. A harmadik dolog, hogy újból az itteni csodálatos közönség előtt játszhatom, a szurkolóknak nagyon sokat köszönhetek, hogy teremlabdarúgó lettem.

Mindhárom pozitív töltetű, így kijelenthető, hogy örömmel jöttél vissza.

Mindig örömmel tettem. Mikor ellenfélként is voltam itt, akkor is. Persze, a szurkolóknak ez nem mindig tetszett. Az a játékos vagyok, aki megtesz mindent, hogy az a csapat ahol épp vagyok, az nyerjen. Mindig tiszteltem az itteni közönséget, az országban a legjobb szurkolótábor itt van.

Miként látod az udvarhelyi csapatot? Hol lesz a helyetek a bajnokságban?

Fiatal, ambiciózus gárda. Szeretnek dolgozni, sok mindent meg kell tanulniuk erről a sportágról. A bajnokságról, a Déva, a Temesvár, a Galac, a Csíkszereda hajt az aranyra. Egyelőre úgy fest, hogy ők a favoritok. Na, de nem azért edzünk, készülünk, hogy mi csak szemlélői legyünk az eseményeknek. Remélem, hogy megszorítjuk őket, szerzünk ellenük pontokat.

Változott az FK kerete, az edző kifejtette, hogy idén a taktika is módosulhat. Eddig a gyors ellentámadásokra épített az együttes. Mi lesz új?

Az lesz az első szempont, hogy többet tartsuk a labdát. Persze, az ellentámadásoknak meg kell maradniuk, hiszen fiatal, gyors játékosaink vannak. Ha a játékszer nálad van, addig te játszol. Ebből kellene jó helyzeteket kialakítani. Bízom benne, hogy jól összeszokunk, a labdatartás lesz az erősségünk.

Mi az, amit te hozzá tudsz tenni ehhez? Arra számítunk, hogy a csapat egyik húzóembere leszel.

Próbálom segíteni a fiatalokat, bíztatom, tanítom, hogy mit csinálnak jól, a hibákat pedig küszöböljük ki. Sok tehetséges teremlabdarúgó van a keretben, ezt sok más klub nem mondhatja el magáról, hiszen inkább idegenlégiósokat igazol. Ami pedig a játékot illeti, remélem, hogy tudom hozni azt a szintet, a biztonságot, amit magamtól elvárok.

Nem kerültek el a sérülések, a térded háromszor is műtötték. Most milyen a fizikai állapotod?

Peches voltam, ez igaz. Egy Európa-bajnokságot is ki kellett hagynom ezért. Minden a múlté, mindig azon voltam, hogy felépüljek, a pályán lehessek. Most jól érzem magam, fizikailag kellő szinten vagyok, a bajnokság kezdetéig még egy lapáttal ráteszek.

Milyen lesz a soron következő, 2018-19-es idény?

A mi szempontunkból nehéz. Öt-hat csapat biztosan jó lesz, mi ott vagyunk ezek között. A többi gárda és ez a mezőny között nagy lesz a különbség. Hogy jobb bajnokság lesz-e, mint az elmúlt évben, nem tudom. Igazán, akkor voltak jó idények, amikor nem volt ennyi külföldi játékos. Ezen idegenlégiósok többsége nem az elitet képviseli, hanem olyan középszintű. Nem biztos, hogy az ők ittlétével a román pontvadászat szintje fejlődik.

Jelenleg aláírnád azt, hogy az FK Székelyudvarhely a dobogón zárja a bajnokságot?

Bizakodom, hogy ott leszünk az első négy között, végig harcban az éremért. Nincs előre lefutott meccs, hazai környezetben mindenkinek nehéz lesz ellenünk. Harcolni fogunk, nem adjuk a bőrünket olcsón.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..