Indul a bajnokság az ifiknek

0
1667
Fotó: Pál Árpád.

Majdnem teljes új együttessel, edzőkkel vág neki az ifjúsági együttesünk az idei kiírásnak. A célkitűzés eltérő, mint tavaly.

Ezen a héten indult a teremlabdarúgó U19-es bajnokság idei kiírása. Az FK Székelyudvarhely is ott van a mezőnyben, ez lesz a negyedik szezonja az ifjúsági csapatunknak a pontvadászatban. Az elmúlt háromból egyet megnyert, egyszer pedig a második helyen zárt. Idén majdnem új kerettel vág neki a küzdelmeknek.

A fiatalokat a nagycsapat két játékosa, Szőcs László és Biró Attila irányítja a kispadról. A felkészülési időszakban több új játékos kipróbáltak, szerdán barátságot találkozót játszanak az U17-es román válogatottal.

Mivel egy átalakult keretről van szó – a tavalyi együttesből többen „kiöregedtek”, csak páran maradtak –, így az első körben nem az eredményesség, a döntő tornára való kijutás a cél, hanem, hogy az újonnan érkezett ifik minél gyorsabban elsajátítsák a sportág csínját-bínját.

A csoport összetétele ugyanaz, mint a tavaly. Négy együttes alkotja a 4-es számú kvartettet, az FK mellett a Segesvári Pro Tineret, a Marosvásárhelyi City`us és a Kolozsvári Clujana harcol a pontokért. Az udvarhelyiek az utóbbival játsszák az nyitófordulót: október 20-án, pénteken 18 óra 30 perctől a városi sportcsarnokban.

A versenykiírás szerint a hat csoportelső egyenes ágon bejut az országos döntőbe, míg a másodikoknak még egy kört rendeznek, ahonnan kettő ott lesz a fináléban. Idén is megszervezik ezen korosztálynak a Román Kupát.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..