Jakab: „Sokáig tartson a lendület”

0
1110
Fotó: Pál Árpád.

Elégedett a megszerzett pontokkal, a játékkal is. Fontos, hogy a csapat az alapszakasz felénél veretlenül az élbolyban van. Értékelt az edzőnk, Jakab Zoltán.

Letudta az alapszakasz felét az együttes. A szerzett pontokkal elégedett lehet a szakvezetés.

Valóban, összességében elégedett vagyok mind a megszerzett pontokkal, mind pedig a játékkal. Persze, ha maximalista lennék, akkor azt mondanám, hogy még négy pontot begyűjthettünk volna. A legutóbbi találkozón érződött, hogy fásultabb volt az együttes, így is hozni tudtuk a meccset, gólokkal kárpótoltuk a közönséget.

Most következik két hazai találkozó, amivel fel tudunk készülni a Temesvár elleni rangadóra. Ott kell egy nagyon jó eredményt elcsípni, hiszen a sorsolás alapján ezután újból két könnyebb összecsapás jön, így jól zárhatjuk ezt a naptári évet. Ha ezeket hozzuk, akkor ott végzünk a dobogón.

Mindenki számára eléggé egyértelmű, hogy a Déva és a Temesvár lesznek a nagy ellenfelek. Amennyiben a rájátszást hozzuk előtérbe, akkor melyik helyen kellene végeznie a csapatnak az alapszakaszban?

A kiírás szerint talán a második pozíció megszerzése lenne a legkényelmesebb. Korai még számolgatni. Az biztos, hogy meccseket kell nyerni, utána majd meglátjuk, hogy mi lesz a play-offal. Remélem, hogy ez a lendület, ami most van sokáig kitart.

Az is pozitívum, hogy a nyáron érkezett új játékosok kezdenek beilleszkedni a játékunkba, gólokat szereztek, egyre többet voltak pályán. Az volna a legfontosabb, hogy lépcsőzetesen, találkozóról-találkozóra fejlődjünk, a csapat összeálljon, fizikálisan legyünk toppon.

A visszavágók tekintetében hét győzelemmel és két döntetlennel kiegyeznél?

Amennyiben ezt a pontszámot hozni tudjuk, vagyis, megduplázzuk a mostanit, akkor minden bizonnyal az első kettő között végzünk.

A kulcs az újonnan érkezettek beépítése, azért, hogy legyen meg a két egyforma erősségű sorunk.

Azt mindenki láthatja, hogy az első sorunk teljesen rendben van. Miklós Tamás is egyre több lehetőséget kap az elsőben, próbálkozom Máté Józsefet is beilleszteni ide. Lehet, hogy nem lesz olyan erősségű a második négyes, mint az első a rájátszásra. Az jó lenne, ha a sorokat lehetne cserélgetni, vegyíteni. Ha ez nem jön össze, akkor kellene 6-7 játékos, akiket tudsz forgatni.

A jó eredmény visszacsalogatta a nézőt a lelátóra, hétről-hétre többen voltak.

Ez megszokott dolog, nyertes találkozó után jól eső érzés bemenni az öltözőbe, edzéseket tartani. Minden apró siker összébb rázza a csapatot, közelebb hozza a szurkolókat. Ez a természetes. Kilenc fordulót követően veretlenek vagyunk, ez pedig tartást, önbizalmat ad. Igazolja az edzőt is, hogy jó munkát végzünk. Nyugodtabb az élet a klubon belül is. Jobb a győztes csapat edzője lenni, mint a vesztesnek.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..