Kikérdeztük az újoncokat

0
874
A három újonc: Máté József, Kanyó Szilárd és Csala Zsolt.

Három új mezőnyjátékossal bővült csapatunk a nyári szünetben. Kihívásnak veszik, egyben szintlépésnek, hogy az FK-nál játszanak. Kifaggattuk az első hazai találkozó előtt.

A Sepsiszentgyörgyi Spicomtól Máté József és Kanyó Szilárd érkezett, a Marosvásárhelyi City`us mezét pedig az FK Székelyudvarhelyére cserélte Csala Zsolt. A sportolók túl vannak már az első találkozókon klubunk színeiben. Hétfőn 20 órától a városi sportcsarnokban a Temesvári Informatica ellen mutatkoznak be hivatalos meccsen saját szurkolóink előtt.

Feltettünk pár kérdést. Elsőre, miként ismerkedtek a futsallal.

„Huszonkét éves koromig labdarúgó voltam, addig Sepsiszentgyörgyön csak az volt. Amikor elindult a teremlabdarúgás, akkor felváltva voltam mindkét sportágnál. A Sepsi feljutását követően az élvonalba, azt jelentette, hogy azóta csak futsaloztam. Ez lett az első, a fontosabb. Ott kezdtem el, eddig az idényig pedig csak Sepsiszentgyörgyön szerepeltem”- válaszolt Máté József

„Hasonlóan alakult nálam is, én is fociztam 17-18 éves koromig. Akkor hívott a Sepsi, hogy próbáljam ki magam ebben a sportágban is. Ott ragadtam. Négy éve ezt művelem, most pedig Székelyudvarhelyen szeretnék helytállni. A futsal jobban bejön, mint a labdarúgás, igaz, hogy utóbbit megyei szinten űztem, ezt pedig az élvonalban” – fejtette ki Kanyó Szilárd.

„Tizenhat éves voltam, amikor a helyi City`us-nál kipróbáltam a teremlabdarúgást. Megtetszett, jobban is ment, mint a foci. Először az ifiknél játszottam, az utóbbi idényekben pedig már a nagyok közé is felkerültem. Nyáron megkeresett az FK, sokat nem gondolkodtam, mert itt sokkal jobbak a körülmények, a klub felfogása. Minden” – mondta Csala Zsolt.

Mitől másabb itt?

„Sokkal jobb a csapat. Ez volt a döntő, amikor idejöttem. Persze, az elmúlt években volt, hogy a Sepsivel előrébb végeztünk, mint az Udvarhely. Kétszer is ezüstérmesek lettünk. A színvonal itt magasabb, a feltételek és az elvárások is komolyabbak. Profi szinten űzhetjük a teremlabdarúgást. Remélem, hogy ez az eredményekben is meglátszik” – hangsúlyozta Máté, a társai pedig bólintottak, majd hozzátették, ugyanezt tudnák ők is megosztani.

A beilleszkedéssel nem volt semmiféle gondjuk, hiszen Máté József nagyon sok FK-játékossal együtt szerepelt a székely válogatottban, míg Szilárd és Zsolt az U21-es román válogatottban játszott együtt több udvarhelyivel is. Jelenleg a játékstílust tanulják.

„Van, ami különbözik, van, ami hasonlít. Jó páran az FK-ban már rutinosak, régi játékosok. Ők tudják a taktikai-technikai elemet. Nekünk ez még időbe telik, hogy megszokjuk. Mindent megteszünk, hogy minél gyorsabban elsajátítsuk. Elfogadjuk, hogy az első sor többet van a pályán, mint mi. Természetesen, a célunk az, hogy segítsük a csapatot a cél elérésében” – mondta Kanyó.

Az pedig ebben az évben igazán magasra van téve: bajnokságot kell nyerni!

„Ez egy új kihívás számomra. Nem tudom, hogy milyen érzés bajnokságot nyerni, eddig nem hódítottam el az aranyérmet. Mindenképp oda kell kerülnünk, hogy döntőt játsszunk. Akkor pedig bármi lehetséges lesz” – vélekedett Máté.

Egy pár csapat ezért hajt. Kik lesznek az igazi ellenfeleitek ebben?

„A Déva, a Temesvár, a Galac, a Călărași. Idén is ádáz csata lesz, ráadásul a versenykiírás is megváltozott. Az alapszakasznak több értéke lesz, viszont minden a rájátszásban dől el. Akkorra kell a legjobb formánkat elérnünk” – fejtette ki Csala.

Mi az, amit Udvarhely adhat nektek?

Kanyó: „Elsősorban a fejlődésemen van a hangsúly. Még fiatal vagyok, sokat kell tanulnom. A fő cél az lenne, hogy a román válogatottba bekerüljek.”

Csala: „Az U21-es nemzeti együttesben már voltam, a felnőtt válogatott egy nagy lépés lenne. Dolgoznunk kell a klubnál, ha pedig jól játszunk, akkor biztosan a szövetségi kapitány is felfigyel ránk”.

Maté: „Nekem még egy pár év van hátra az aktív pályafutásomból. Azért jöttem Udvarhelyre, mert szerettem volna még egyszer magam kipróbálni, milyen érmes pozíciókért, a legjobbakkal harcolni. Bizonyítani magamnak, hogy megtudom állni a helyem. Reálisan látom a dolgokat, már nem tudok olyan karriert befutni, mint a fiatal csapattársaim”.

Ellenfélként már tudjátok, milyen a városi sportcsarnokban játszani. Mire vártok hétfőn, amikor az első találkozón léptek pályára FK-mezben a szurkolók előtt?

Máté: „Telt házra számítok. Első hazai meccs a bajnokságban, az ellenfél a bronzérmes, az időpont is jó egy rangadóra. Minden egyben van, hogy jó hangulat legyen. Remélem, hogy élni is tudunk vele, győzelemmel debütálunk itthon”.

Kanyó: „Mindig élveztem Udvarhelyen játszani. Az itteni nézők szeretik a futsalt, szeretnek nyertes csapatot látni a pályán. Mindent megtesznek, hogy segítsék a kedvenceket. Jó lesz ezt megélni most úgy, hogy nem ellenfél leszek”.

Csala: „Marosvásárhelyen szinte üres lelátók előtt játszottunk, itt pedig mindig telt ház van. Óriási a különbség a kettő között. Engem feldob a nagy közönség. Jó lesz ezt hétről-hétre megtapasztalni”.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..