Mesterhármassal fordítottunk

0
1390
Fotó: Barabás Ákos.

Küzdelmes, kiélezett csatát hozott az idény első találkozója. Két hazai góllal indult a meccs, fordulatokban nem volt hiány.Vasárnap este hazai környezetben, a városi sportcsarnokban indította a 2018/19-es idényt az FK Székelyudvarhely. Az 1. Liga első fordulójában a Futsal Poli Iași gárdáját látta vendégül együttesünk.

A Grigoraș – Miklós, Szécsi, Mánya, Csoma felállással kezdtük a találkozót, amelyre több mint hatszázan voltak kíváncsiak. Gyorsan jött az első találat, a bajnokság első udvarhelyi gólját Mánya Szabolcs jegyezte, egy szabadrúgást vágott be nyolcról a bal alsóba. Ezt a 6. percben Szécsi Barna növelte kettőre, csapatkapitányunk egy távoli lövést zúdított a hálóba.

A második sorban Szőcs, Hadnagy, Csala és Kedei kapott helyet. A vendégek szép akció révén szépítettek. Sokkal többet voltunk játékban, irányítottuk a mérkőzést, érződött az idényeleji forma, sok helyzetet kidolgoztunk, rendre kis hibák miatt nem nőtt az előny.

A 15. percben kigyűlt az ellenlábas csapathibája. Hadnagy próbálkozása a kapufáról pattant vissza, később bombáját hárította a kapus. A pihenő előtt kipasszolta a Poli a védelmünket, kiegyenlítettek, 2–2-vel mehettek a csapatok vissza az öltözőbe.

A második félidő nem indult jól, a legelején betaláltak a vendégek, oldalberúgást középre adták be, nem figyeltünk eléggé Pricopra, bepöccintette. Megfordította az állást a Iași (2–3).

Nagy nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, nem is csoda, hogy már a 27. percben begyűjtötték az ötödik szabálytalanságukat. Szécsi lövése a kapufán csattant. Miklós Tamástól jött az egyenlítés, szép előkészítést követően közelről gurította el a kapus lába között a játékszert.

Gyors gólváltás, előbb az ellenlábas szerzett újból előnyt, amit Miklós pillanatok alatt egálra hozott a 31. percben (4–4).

Nyíltsisakos akciók jellemezték a végjátékot, pörögtek az események, mindkét kapunál volt bőven lehetőség a gólszerzésre. Mindkét kapus bravúrt bravúrra halmozott. Másfél minutummal a lefújás előtt jött össze a győzelmet jelentő FK-gól. Miklós Tamás a félkörről spiccelte rá, a bal alsóban kötött ki a játékszer, ez egyben játékosunk mesterhármasa volt.

Alaposan megizzadtunk az első diadalért, a három pontért.

1. Liga, alapszakasz, 1. forduló:

FK Székelyudvarhely – Futsal Poli Iași 5–4 (2–2)
Gólszerzők: Mánya Szabolcs (2.), Szécsi Barna (6.), Miklós Tamás (29., 31., 39.), illetve Andrei Despan (9.)., Antoni Vives Jodas (19.), Valentin Pricop (21.), Mario Schiopu (30.).

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..