Nekivágtak – magasra tették a lécet

0
3453
Fotó: Pál Árpád.

Három új igazolással, új célkitűzéssel kezdte el a felkészülést csapatunk a soron következő idényre. Érkezők még lehetnek az augusztus végén kezdődő bajnoki rajtig.

Hétfőn délelőtt elkezdte a felkészülési időszakot az FK Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Liga soron következő, 2017/18-as szezonjára. A Jakab Zoltán által irányított gárda ezen a héten napi egy edzést tart, a folytatásban a heti tréningek száma növekedik, hiszen az erőnlétre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az első edzésen már voltak új arcok, ahogy a régi játékosok közül párat nem lehetett felfedezni. Visszavonul az aktív, profi sportélettől kapusunk, Klein László. Távozik Szőcs Lóránd és Mihály Zoltán, mindkettőjük szerződése lejárt az FK-val, melyet a felek nem hosszabbítottak meg.

Három új érkező már ott volt az első foglalkozáson, a hálóőr Gáspár Sándor a Székelykeresztúri Egyesülés labdarúgó-csapatától jött. A mezőnyjátékos szerepkörre a Sepsiszentgyörgyi Spicom két teremlabdarúgójának aláírását szerezte meg egyelőre a klub.

A székelykeresztúri vonal folytatódik a kapuban: Gáspár Sándor. Fotó: Pál Árpád.

Biztos, hogy a jövő idényt FK-mezben kezdi Máté József és Kanyó Szilárd. Előbbit nem kell bemutatni egyetlen futsal-kedvelőnek sem, hiszen a háromszékiek egyik meghatározó játékosa volt az évek során, társa pedig az U21-es román válogatott oszlopos tagja.

Godra Zsolt, az FK Székelyudvarhely elnöke elmondta, ezzel nincs vége az átigazolások sorának, az együttes jelenleg még két sportolóval tárgyal. „Idén nem titokban reménykedünk, hanem kimondjuk, hogy bejelentkezünk a bajnoki címért. Olyan ütőképes keretet alakítunk ki, amelyik erre képes lehet. Azon dolgozunk, hogy az aranyéremhez szükséges költségvetést előteremtsük, ehhez viszont új támogatókat kell bevonnunk”.

Az új bajnoki kiírás a tervek szerint augusztus utolsó hétvégéjén kezdődik. Egyelőre nem tudni, hogy melyik tíz csapat lesz ott a pontvadászat kezdeténél. Az 1. Ligába július 31-ig lehet beiratkozni, a szakbizottsági ülést pedig augusztus 3-án tartják.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..