Nincs helycsere, a negyedik a miénk

0
479
Mihai Tătar először volt kezdőkapus. Fotó: Barabás Ákos.

Az előny végig a vendégeknél volt, szaladtak a fiúk az egyenlítésért. Nincs meg az idei év első győzelme, egyben eldőlt, hogy melyik pozícióban végezzük az alapszakaszt.

Hétfőn délután a városi sportcsarnokban a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának utolsóelőtti, 17. fordulóját rendezték. Az FK Székelyudvarhely a tavalyi ezüstérmest, a Galaci Unitedet látta vendégül. A tét a harmadik pozíció megkaparintása volt a feleknek, csupán két pont választotta el egymástól a tabellán.

Majdnem telt ház előtt a hazaiak a Tătar – Biró, Szécsi, Szőcs, Miklós összeállítással indították a találkozót, pályára lépett még: Csala, Hadnagy, Máté, Kanyó, Kedei, Mánya, Gálfi, Boda. A két gárda – ahogy azt várni lehetett nem esett egymásnak, az elején inkább a biztonságra törekedett.

Így az első felében a mérkőzésnek kevés igazi gólhelyzetet alakítottak ki a felek. A kisebb sérülés miatt hiányzó Andrei Grigorașt remekül helyettesítette a kapuban a téli szünetben érkező Mihai Tătar. Az első játékrész második felében felélénkült a játék, mindkét felől a két hálóőr rendre a helyén volt, bravúrokat mutattak be.

Az FK előtt megvolt a lehetőség, hogy megszerezze a vezetést, ezekkel nem élt. Megtette a vendégcsapat, közelről vették be kapunkat. A pihenőre meg is tartották ezt a minimális előnyt (0–1).

Sokkal energikusabban indította a második felvonást a házigazda, az egyenlítés helyett viszont egy újabb United-gól jött. Sőt, egy eladott átadással a 29. percben háromra nőtt a hátrányunk.

Kockáztatni kellett, mezőnyjátékosra cseréltük kapusunkat. A szépítés rögtön érkezett, Szécsi Barna közelről bepöccintette. Pillanatok alatt parázs meccs alakult ki. Csakhogy, nem tudtunk közelebb kerülni, újból a Duna partiak voltak eredményesek (1–4).

Ezzel eldőlt, hogy az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül az FK Székelyudvarhely a negyedik helyen zárja az alapszakaszt – ami egyben azt is jelenti, hogy a rájátszás csoportjában a második és az ötödik pozícióban záró együttesek lesznek az ellenlábasok, valamint, hogy 1 ponttal indítjuk majd a play-offot.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 17. forduló:

FK Székelyudvarhely–Galaci United 1–5 (0–1)
Gólszerzők: Szécsi Barna (30.), illetve Bogdan Covaci (17.), Magnus Varela (23., 35.), Ovidiu Tănase (29.), Andrian Lașcu (32.),.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..