Szorongattuk a címvédőt

0
450
Fotó: Barabás Ákos.

A vezetés megvolt a bajnokcsapat ellen, a folytatásban kétszer is feljöttünk egy találatra. Közel álltunk, hogy pontot szerezzünk.

Kedden késő délután a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának ötödik játéknapján az FK Székelyudvarhely saját közönsége előtt látta vendégül a Temesvári Informaticát.

A Grigoraș – Miklós, Csoma, Mánya, Csala kezdő ötössel indítottuk az összecsapást, mezőnyben a Szőcs, Szécsi, Kedei, Hadnagy négyes váltotta (pályára lépett még: Bálint, Gálfi, Boda). Energikusan indítottunk, Mánya két lövése, valamit Miklós próbálkozása jelentette az első lehetőségeket a találkozó legelején.

Az 5. percben a vezetést is megszereztük, Kedei tört be a félkörön, jól vette észre az üresen álló Hadnagyot, aki a kapus mellett bebombázta. Grigoraș két nagy védése következett, egyre nagyobb volt a nyomás a kapunk előtt. Ez a 12. percben értett góllá, kihasználva egy ellentámadást egyenlítettek a bánságiak. Sőt, egy minutumra rá már az ellenlábasnál volt az előny.

A játékrész elején az FK volt kezdeményezőbb, a második felére viszont a címvédő nyomott jobban, a pihenőig pedig nem csak megfordította az állást, hanem kétgólos előnyt szerzett (1–3).

A második játékrészben az Informatica ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, rögtön jegyzett még egy találatot.

Nem adták fel a fiúk, edzőnk, Jakab Zoltán váltott, pályára küldte a fiatalokat. Hadnagy István a 26. percben kétszer zörgette meg a hálót. A második igazán remek találat volt, labdát lopott a tízméteresnél, két lépést követően kilőtte a bal felsőt (3–4).

A felzárkózás sikerült, az egyenlítés nem. A temesváriak gyorsan válaszoltak két góllal. Ezt követően már kockáztattunk, mezőnyjátékosra cseréltük kapusunkat. A húzás elsőre bejött, Szécsi faragott a hátrányból. A 33. percben Csala a bal alsót lőtte ki kilencről, így ismét ott voltunk az aranyérmes nyakán (5–6).

Mindent megtettünk, hogy egálra hozzuk a mérkőzést, rohamoztuk az Informatica kapuját. A végsőkig próbálkoztunk, a dudaszó előtt a vendégek szereztek újabb gólt, így elvitték a pontokat.

A fiúk nagyon akartak, alaposan odatették magukat, közel voltak, hogy pozitív eredményt érjenek el.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 5. forduló:

FK Székelyudvarhely–Temesvári Informatica 5–7 (1–3)
Gól: Hadnagy István (5., 26., 26.), Szécsi Barna (32.), Csala Zsolt (33.), illetve Denys Ovsiannikov (12., 20., 21., 29., 40.), Dumitru Stoica (13.), Daniel Araujo (31.).

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..