Szurkolj úgy, hogy ne kelljen miattad szégyenkeznünk!

0
3771
Fotó: Pál Árpád.

„Hölgyeim és uraim! A Fair Play jegyében, tisztelve a sportolókat, hivatalos személyeket és játékvezetőket, arra kérjük Önöket, hogy biztassák kedvenc csapatukat sportszerűen, pozitív légkört kialakítva minden résztvevő számára. Köszönjük!”.

Ez a mondat minden hazai mérkőzésünk előtt elhangzik a városi sportcsarnok hangszóróiban. Sajnos nagyon sokan vannak, akik nem hallják, nem hallgatják meg a felhívást.

A Temesvári Informaticával szembeni összecsapáson is voltak olyan jelenetek melyekre nem lehetünk büszkék: a játékvezetők irányába dobált szotyis tasakok, valamint a nemzet- és fajgyűlölő rigmusok.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága figyelmeztetésben részesítette a Futsal Klubot, illetve 1 000 lejes pénzbírsággal sújtotta. A szabályzat értelmében ez volt a legkisebb adható büntetés.

Ha visszatekintünk, a közelmúltban volt már zárt kapus mérkőzésünk, illetve egy 15 ezer lejes fegyelmi megrovásunk is. Az amúgy is szűkös költségvetésünket nem szeretnénk ilyen kiadásokkal terhelni.

Ezúttal felszólítunk minden sportszeretőt, aki helyszínen szurkol csapatunknak, hogy azt a Fair Play jegyében tegye.

Tiszteljük meg az ellenfelet, a játékvezetőket, a hivatalos személyeket, azzal, hogy sportszerűen biztatjuk a fiúkat.

Úgy ahogy azt teszik a hazai szurkolók a Camp Nou-ban Barcelonában, vagy a San Mamés Stadionban Bilbaóban.

Lelkes, önfeláldozó harcot a pályán és nem a lelátókon szeretnénk látni.

Aki egy kétes bírói ítélet miatt, egy kisebbséget, vagy a többségben élő nemzetet gyalázza, az a Székelyudvarhelyi Futsal Klubot bünteti.

A mérkőzésekre sokan elvisszük gyerekeinket. Jó lenne, ha a gyűlölködő indulat helyett, inkább a játékkal járó siker örömét, vagy akár a kudarc bánatát tapasztalnák meg.

Egy igazi szurkoló a csapatért van, nem pedig ellene dolgozik.

Egy igazi szurkoló nem hoz szégyent a csapatra, a városra, önmagára.

Hajrá, Udvarhely! Hajrá, Futsal Klub!

Az FK vezetősége nevében,

Bíró József
Godra Zsolt
Jakab Zoltán

2016. november 10.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..