Változik a létszám és a kiírás

0
1834
Szűk egy hónap múlva indul a harc a pontokért. Fotó: Pál Árpád.

Tízen vágnak neki, az alapszakaszt másfajta rájátszás követi. Két idegenbeli találkozóval indítjuk a bajnokságot – elkészítették a pontvadászat sorsolását.

Csütörtökön délelőtt a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székhelyén többórás ülésen döntött a teremlabdarúgó szakbizottság, valamint a csapatvezetők a soron következő, 2017/18-as idény versenykiírásról, illetve elkészítették az alapszakasz menetrendjét.

A tavaly a klubok által megfogalmazott meglátás alapján az 1. Ligát tíz együttes képviseli. Ami a bajnokság menetét illeti, lesz alapszakasz és rájátszás. Előbbi egyszerű rendszer, az oda-visszavágó alapján az első hat helyezett küzdhet a folytatásban az érmes helyezésekért, míg az utolsó négy a kiesés elkerülésért harcol a play-offban.

Ami a felsőházat illeti, itt két hármas csoportot alakítanak ki – az első hat helyezett között. Az egyikbe az 1. a 3. és a 6., a másikba pedig a 2., a 4. és az 5. pozícióban zárt gárda kerül. Az első és a második helyezett 3, a harmadik és a negyedik 1, míg az ötödik és a hatodik 0 ponttal kezdi a rájátszást. Itt is oda-visszavágó lesz.

Ezután jön a döntő és a bronzmeccs – értelemszerűen a hármas csoportok első két helyezettje játssza a finálét, a másodikok pedig a kisdöntőt. Előbbi az egyik fél három, utóbbi az egyik csapat két győzelméig tart.

Az ülés végén elkészítették a sorsolást, ahol kiderült az FK Székelyudvarhely két idegenbeli meccsel kezd: a nyitófordulóban a Resicabányai Muncitorulhoz látogat, majd a másodikban a Poli Iași-hoz megy. Az első itthoni találkozót a Temesvári Informaticával játsszuk a harmadik játéknapon. A bajnokság augusztus utolsó hétvégéjén rajtol.

A Román Kupa kiírásán nem változtattak, az első körökben a másodosztályos együttesek (12 csapatos lesz a 2. Liga) vívnak meg egymással, kieséses rendszerben jutnak el a Final Fourig, azaz a négyes döntőig.

Az FK Székelyudvarhely mérkőzései

1. forduló: Resicabányai Muncitorul (idegenbeli meccs, a továbbiakban i)
2. forduló: Poli Iași (i)
3. forduló: Temesvári Informatica (hazai meccs, a továbbiakban h)
4. forduló: Marosvásárhelyi City`us (i)
5. forduló: Sepsi Futsal (h)
6. forduló: Dévai Autobergamo (i)
7. forduló: Csíkszeredai Imperial Wet (h)
8. forduló: Galaci United (i)
9. forduló: Dunărea Călărași (h)

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..