Zsinórban hét meccsen veretlenek

0
2751
Fotó: Pál Árpád.

Az odavágók lejártak, az alapszakasz felénél jól áll csapatunk. Szoros az élmezőny, tartjuk a lépést a legjobbakkal, a második helyen állunk a tabellán. A pontvadászat még nem veszi ki a téli vakációt.

Hét győzelem, egy döntetlen, két vereség – ez az FK Székelyudvarhely mérlege a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának tizenegyedik játéknapját követően. Vagyis, az alapszakaszból csapatunk lejátszotta az odavágókat.

A táblázaton a második pozíciót foglalja el az FK – jobb gólkülönbségének köszönhetően. Egyedül a Dévai Autobergamo előzi meg a Jakab Zoltán által felkészített gárdát. Ők is célkeresztben vannak, hiszen három pont, azaz egyetlen győzelem a különbség a két klub között.

Az FK Székelyudvarhely hét mérkőzés óta veretlen, legutóbbi vereségét szeptember 26-án könyvelhette el, amikor épp a listavezető otthonában kapott ki. Onnan kezdve hat győzelmet és egy döntetlent húzott be a csapat. Ami a góltermelést illeti, ott is a második helyet foglalják el Szőcsék, a lejátszott tíz találkozón összesen 62-szer vették be az ellenlábasok kapuját – itt is a Déva áll előttünk 65-el.

Ami a folytatást illeti, a szakszövetség döntése értelmében ebben a naptári évben még négy játéknapot megrendeznek a visszavágókból. Az FK nehéz időszak elé néz: ezen a hétvégén szabadnapos, aztán a Galaci Unitedet látja vendégül, a Resicabányai Muncitorulhoz utazik, majd a Dévai Autobergamóval szemben saját közönsége előtt zárja a 2016-os esztendőt.

Az ifik követik a nagyokat

Az első kiírást megnyerő, a tavaly ezüstérmet szerző FK Székelyudvarhely U19-es együttesének is jól megy az ifjúsági bajnokságban. Ebben az idényben sokkal több klub nevezett, így öt csoportba sorolták őket, mindegyiket négy gárda alkotja.

A Szőcs Loránd által irányított együttes eddig három találkozót játszott, két győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el eddig. Mivel mindenki mindenkivel négyszer találkozik, így még messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le. A gárda vezeti a tabellát, célja, hogy idén is ott legyen a végső elszámolásnál.

A FK U19-es gárdája legközelebb november 22-én, kedden 18 óra 30 perctől lép páyára, akkor a Kolozsvári Clujanát látja vendégül a városi sportcsarnokban.

Támogat a megyei tanács

Az FK Székelyudvarhely két pályázatot is benyújtott, ezeket megnyerte a Hargita megyei tanácsnál. Mind a felnőtt, mind pedig az U19-es csapat kapott összeget, amelyet a kiszállásokra, játékvezetői díjakra, a bajnoki találkozók szervezésére, sportfelszerelésre költhet el.

Futsalmeccsek az internetes csatornán

Futsalmeccsek az internetes csatornán

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..